GMK Kampüs Çankırı Etkinliği Gerçekleştirildi

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü işbirliğiyle düzenlenen GMK Kampüs Çankırı etkinliği, öğretim elemanı Arş. Gör. Fatma Feride Sezer’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe, Grafik Tasarımcı ve Yaratıcı Yönetmen Burçak Beslioğlu, Grafik Tasarımcı ve İllüstratör Can Dağlı ile Grafik Tasarımcı Sarp Sözdinler konuk olarak katıldı.

Etkinlik; ÇAKÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Demirkol’un açılış konuşmasıyla başladı. Demirkol’un konuşmasının ardından etkinlik, fakülte tanıtım filminin izlenilmesi ve akabinde GMK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Genç’in, GMK ve faaliyetleri hakkında bilgiler içeren sunumuyla devam etti.

Bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Grafik Tasarımcı Sarp Sözdinler; katılımcılarla, tipografiyi merkeze aldığı ve ağırlıklı olarak kültürel etkinlikler için tasarlamış olduğu afiş ve yayın tasarımı örneklerini içeren çalışmalarını paylaştı. Sözdinler’in ardından söz alan Grafik Tasarımcı ve Yaratıcı Yönetmen Burçak Beslioğlu, 20 senedir içinde bulunduğu yaratıcı endüstriler ve reklamcılık alanında edindiği tecrübeleri aktardı. Yenilikçi yaklaşımlardan da bahseden Beslioğlu, günümüzde tasarımın geldiği son durum hakkında yaptığı araştırmalara da sunumunda ayrıca yer verdi. Oldukça deneyimli bir Grafik Tasarımcı ve İllüstratör olarak bilinen Can Dağlı ise, farklı sektörlerden kurumsal firmalar için yapmış olduğu illüstrasyon ve tipografi ağırlıklı çalışmalarının yer aldığı sunumunda, el sanatları ve zanaatını tasarımlarında nasıl kullandığını anlattı.

Etkinlik soru-cevap bölümü ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2022 Cuma
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2022 Cuma