Mühendislik Fakültesi Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Çiftçi Başkanlığında Gerçekleştirildi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, “2022-2023 eğitim öğretim yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı” 8 Kasım 2022 Perşembe günü Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdem, “Bugün burada akademik birimlerdeki faaliyetlerin değerlendirilmesi, bu değerlendirmenin de özellikle üniversitemizin hazırlamış olduğu stratejik plan çerçevesindeki stratejik hedeflere veya planlanmış hedeflere ne kadar yaklaştığını görmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Varsa eksikliklerimizi yeniden gözden geçirmek ve çözüm üretmek adına karşılıklı fikir alış verişi ve istişarelerde bulunmak istiyoruz. Beraber yol yürüdüğümüz akademisyen arkadaşlarımızın fikirleri, istekleri ve talepleri bizler için çok önemli. Hem sizleri dinleyip hem de sizlerden beklentilerimizi anlatarak karşılıklı bir yol haritası üzerinde mutabık kalmak önemli. Bizde bunu yapmak istiyoruz Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdem tarafından Rektör Çiftçi’ ye Fakültenin akademik ve idari personel durumu, proje çalışmaları, planlanan yeni proje ve çalışmalar, ihtiyaç ve taleplerle ilgili bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Değerli mesai arkadaşlarım, Sayın dekanımın verdiği bilgiler ve yaptığımız analizler ışığında sizlerin taleplerinizi, sıkıntı ve ihtiyaçlarınızı yakından takip etmekteyiz ve sıklıkla bir araya gelmekteyiz. Bunları elimizdeki imkânlar ve şartlar el verdiği ölçüde adaletli bir şekilde çözüme kavuşturmaya ve sizlerin daha iyi şart ve koşullarda görev yapabilmesi için çalışmalara devam etmekteyiz. Ayrıca bu alanda var olan insan ve altyapı kaynağımızı motive ederek akademik alanda da gelişme göstermeye ve büyümeye devam edeceğiz. Dekan hocamızın verdiği bilgiler doğrultusunda Mühendislik Fakültemizin yaptığı akademik çalışmalardan dolayı gurur duyduk. Elde edilen bu başarıyı daha yukarıya taşımak ve yönetim olarak bizler de var olan sorunlara alternatif çözümler üretmek için elimizden geleni yapmaktayız. Göreve başladığımız süre içerisinde en önem verdiğimiz konulardan biri de bilimsel projelerdir. Bilimsel ve TÜBİTAK Projelerinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 60 artış gösterdik. Bu katkının önemli bir kısmı da Mühendislik Fakültesi oluşturmaktadır. Bu etkin ve yetkin bilimsel projeler ve akademik yayınların sayısını daha da artırmak için hep birlikte gayretle ve azimle çalışmalıyız. Üniversiteler sadece klasik eğitim veren kurumlar olmamakla birlikte aynı zamanda Ülkedeki kalkınmanın ana sebebi yükseköğretimlerdir. O halde yatırım ve bütçe anlamında da yükseköğretimin en büyük katkı payını alması lazımdır. Bu yüzden bizlerin de araştırma-geliştirmeye ciddi katkı sunmamız gerekmektedir. Sosyal bilimlerde olduğu gibi sizlerin öğrenci yetiştirme anlayışının yanında aynı zamanda performans ve proje odaklı çalışmanız gerekmektedir. Merkezi Araştırma Laboratuvarları, AR-GE pazarı ekosisteminin bir parçasıdır. Biz bu laboratuvarlarımızı bir kar merkezi olarak değil sizlerin araştırmalarınızdan elde edilecek çıktıların artısı olarak görüyoruz. Bu bağlamda, sizlerden isteğimiz burada kurulmuş olan teknik alt yapı donanımımızı çok iyi şekilde kullanmanız ve çıktıya dönüştürmenizdir.” dedi.

Üniversitedeki değişim sürecinden ve kadro çalışmalarından da bahseden Rektör Çiftçi, daha sonra Bilimsel Projeler, akademik teşvik ve diğer bilimsel alanlarda başarı gösteren akademisyenlere tebrik belgelerini verdi.

Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2022 Cuma