Görev Tanımları

Merkezin amacı

Ülkenin gelişme ve kalkınma sürecinde oluşabilecek yeni iş alanlarını tespit etmek, nitelikli iş bulma imkânı sağlayıcı sertifika programları düzenlemek, kurumsal anlaşmalarla özel program ve paket eğitim imkânları hazırlamak, farklı bilgi alanlarında kendilerini yaşam boyu geliştirmek isteyen bireylere yeni eğitim programları aracılığıyla bilgi ve beceriler kazandırılmasını sağlamak, görsel, işitsel, uzaktan veya doğrudan eğitim modelleriyle daha geniş kesimlere eğitim verilmesini sağlamak, yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmaktır.

Merkezin faaliyetleri

Merkezin faaliyetleri şunlardır:

a) Üniversitenin örgün lisans ve lisansüstü programları dışında, kamuda ve özel sektörde halen çalışmakta olan bireylere yeni bilgi ve beceriler kazandırarak verimliliği arttırmak.

b) İşverenin taleplerine uygun nitelikli elemanlar yetiştirerek istihdamı geliştirmek.

c) Eğitim imkânı bulamamış bireylere, kendilerini yaşam boyu geliştirme ve yenileme ortamı sağlamak.

ç) Üniversitenin kamu ve özel sektörle, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmak.

d) Kamu, özel sektör, ulusal ve uluslararası kuruluş ve kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmetleri vermek, ulusal ve uluslararası programlar, kurslar, seminerler, konferanslar düzenlemek, bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak ve bu alandaki Üniversite olanaklarının tanıtımını sağlamak.

Merkezin organları

Merkezin organları şunlardır:

a) Merkez Müdürü.

b) Yönetim Kurulu.

Müdür ve görevleri

Müdür, Rektör tarafından tam zamanlı öğretim üyeleri arasından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi sona eren Müdürü tekrar görevlendirilebilir. Müdürü, gerek duyduğu takdirde çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere en fazla iki öğretim üyesini müdür yardımcısı olarak görevlendirmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdür yardımcıları Yönetim Kuruluna katılabilirler, ancak oy kullanamazlar. Müdürün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer.

Müdürünün görevleri şunlardır:

a) Yönetim Kurulunun aldığı kararları ve hazırladığı çalışma programını uygulamak.

b) Her faaliyet dönemi sonunda, tamamlanan faaliyetle ilgili rapor düzenlemek ve Yönetim Kuruluna sunmak.

c) Merkezin sürekli biçimde gelişmesini sağlayacak tedbirleri almak, uygun programlar açılmasını temin etmek.

ç) Merkezin yürüttüğü ve projelendirdiği faaliyetler konusunda ilgililerle görüşmeler yapmak, ihalelere katılmak, sözleşmeler yapmak.

d) Merkezin faaliyetlerine ilişkin görevlendirilme tekliflerini Rektörlüğe sunmak.

Yönetim kurulu ve görevleri

Yönetim Kurulu, Müdür dâhil beş öğretim üyesinden oluşur. Müdür Yönetim Kurulunun Başkanıdır. Müdür dışındaki Yönetim Kurulu üyeleri, fakülte, yüksekokul, enstitü ve Rektörlüğe bağlı bölümlerde görevli öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyenin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye Rektör tarafından görevlendirilir. Yönetim Kurulu Müdürün daveti üzerine yılda en az iki kez salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğuyla alınır.

Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin yıllık faaliyet raporunu değerlendirmek, ileriye dönük projeler geliştirmek.

b) Eğitim programları sonunda verilecek gerekli belgelerin hazırlanması ve katılımcılara verilmesi ile ilgili ilkeleri ve şartları belirlemek ve Üniversite Senatosuna önermek.

c) Merkezin çalışmaları için gerekli görülen çalışma grupları ve komisyonları kurmak.